Wat kun je verwachten?
Om een afspraak te maken heb je geen verwijzing nodig van de huisarts.

Vraaggesprek
Osteopathisch onderzoek begint met een vraaggesprek. Van tevoren heb je al een digitaal intakeformulier toegestuurd gekregen. Niet alleen je klachten worden doorgesproken, er kunnen ook vragen worden gesteld over jouw algemene gezondheid: hart en bloedvaten, luchtwegen, eventuele behandelingen uit het verleden, medicijngebruik, overig onderzoek, etc.
Veiligheidsonderzoek
Vervolgens doe ik een veiligheidsonderzoek om te kijken of je bij mij aan het goede adres bent of dat er eerst nader onderzoek moet worden gedaan door bijvoorbeeld een arts. Ik weet ook wanneer ik jou niet kan helpen.


Onderzoek
Indien geen contra-indicaties worden gevonden, continueer ik het osteopathisch onderzoek. Daarbij wordt het hele lichaam onderzocht op beweeglijkheid. Het gaat dan om vastzittende gewrichten en spieren, een gespannen middenrif of bindweefsel rondom de organen.
Zowel het onderzoek als de behandeling voer ik met mijn handen uit. Deze zijn zo geoefend dat ik, naast de beweeglijkheid van alle grote en kleine gewrichten, ook de positie, vorm en beweging van de organen kan voelen.
Diagnose
Uit het intakegesprek en het lichamelijk onderzoek volgt de (osteopathische) diagnose. Hierin worden één of meerdere bewegingsbeperkingen aangegeven die, eenmaal losgemaakt, de oplossing zouden kunnen zijn voor jouw klachten. Het behandelplan wordt individueel vastgesteld en met jou besproken. Wanneer overleg met jouw (huis)arts nodig is, wordt dit met jou besproken.
Behandeling
Net zoals het onderzoek wordt de behandeling uitsluitend met de handen uitgevoerd om via directe mobilisaties (manipulaties) of indirecte technieken (zeer lichte mobilisaties) de beweeglijkheid van alle weefsels, gewrichten of organen te herstellen.
De osteopathische behandeling bestaat uit het opheffen van bewegingsbeperkingen om te komen tot een optimaal functioneren van het lichaam. Ik geef het lichaam de ruimte om zichzelf te herstellen. De behandeling is afgestemd op de patiënt en de techniekkeuze waarborgt een veilige en doeltreffende behandeling.
De periode tussen de behandelingen kan variëren van 2 tot 8 weken. Een behandeling duurt drie kwartier. Na drie tot vijf behandelingen zal duidelijk zijn of de therapie het gewenste effect heeft.

Samenwerkingen
Disciplines waar ik regelmatig,met plezier en succes mee samenwerk zijn o.a.;
- Psychedelische medicijnreis begeleiding – The Matter, Janina Louise, Dewi Louise
- Acupunctuur – Tom Peters te Utrecht en Amsterdam (http://www.acupunctuur-tom-peters.nl/)
- Chiropractie – Dirk-Jan Sikking te Driebergen (https://www.cuhr.nl/)
- Leefstijlcoach/ Sportvastencoach– Ellen Abbringh (ellenabbringh.nl)
- Haptotherapie – Eveline Assies de Bilt (http://www.eveline-assies.nl/), haptotherapie wijk bij duurstede (https://www.haptotherapiewijkbijduurstede.nl/)
- Podotherapie – Nicole Smets te Wijk bij Duurstede (https://www.podotherapiesmets.nl/), Paul de Kort te Utrecht (https://www.novopraktijkutrecht.nl/)
- Barefoot schoenenwinkel te Arnhem – Vincent Barink en Esther Poelen (www.barefootandmore.nl)
- School voor overleven met de natuur – Jurjen Annen (bosbeweging.nl)
Wim Hof Methode
Koudetraining, ademhaling en mindset. Deze methode gaat over efficiëntere doorbloeding krijgen, zuurstoftransport naar de weefsels en een sterker immuunsysteem. Dit sluit perfect aan bij mijn behandelmethoden.

Natural movement
Net als de Wim Hof Methode en de osteopathie gaat ook natural movement over het weer in contact komen met onze oorspronkelijke kracht en flexibiliteit. Het is een trainingsmethode die zich richt op het trainen van onze natuurlijke bewegingsvormen. Je leert je lijf weer gebruiken waarvoor het bedoeld is door hele fijne en leuke oefeningen zoals koprollen, handstand, ed.
Blootvoets lopen/ barefootschoenen.
Ik loop de laatste jaren het liefst op blote voeten of op barefootschoenen. Mijn voeten zijn duidelijk sterker geworden, heb meer controle en beter gevoel.
Door blootvoets te lopen beweeg je op de meest natuurlijke oorspronkelijke manier zoals het bedoeld is om ons voort te bewegen. We gebruiken onze voetspiertjes het best, maken het meest efficiënt gebruik van ons natuurlijke dempingssysteem en trainen onze proprioceptie(lichaamsgevoel in de ruimte).
De beste winkel van Nederland die zich hierin gespecialiseerd heeft is ‘barefoot and more’ in Arnhem.
In sommige gevallen is het toch aan te raden om ondersteuning te geven aan de voeten. In dat geval verwijs ik vaak door naar:
Nicole Smets in Wijk bij Duurstede of Paul de Kort in Utrecht.
Ervaar hoe het is om weer te (over)leven in onze oorspronkelijke leefomgeving; het bos. Bosbeweging; de school voor overleven met de natuur.www.bosbeweging.nl



