Patiëntenervaringen

“Na een intensief herstel van een burn-out bleef ik klachten in mijn bovenrug, schouders en nek houden. Via via ben ik bij Erwin terecht gekomen. Erwin neemt echt de tijd om te kijken en voelen wat je nodig hebt. Ik merkte na de eerste behandeling al veel verschil. Naast de fijne behandelingen kreeg ik ook tips om thuis aan de slag te blijven gaan met mijn klachten. Inmiddels kom ik nog af en toe bij Erwin voor een soort van APK. Hoewel ik steeds beter weet om om te gaan met mijn klanten blijven deze behandelingen een fijne en welkome aanvulling.”

 Marlous de Jong. Utrecht, leerkracht basisonderwijs en yogadocent.

”Erwin neemt echt de tijd om te kijken en voelen wat je nodig hebt.”

”Bij Erwin voelde ik mij vanaf het eerste moment in goede handen, met zijn professionele en kundige aanpak is het een openbaring voor mijn lichaam.”

“Na jaren van zoeken naar balans en pijnoplossingen voor mijn organen en rug liep ik Erwin tegen het lijf. Ik heb een drukke baan en zit dagelijks vol stressmomenten dit gecombineerd met een sportief gezinsleven met o.a.3 kids, geeft dit mijn lichaam de nodige belasting. Bij Erwin voelde ik mij vanaf het eerste moment in goede handen, met zijn professionele en kundige aanpak is het een openbaring voor mijn lichaam. Daarbij voelt het vertrouwd, zeer leerzaam en geeft het balans en rust. Ik zou Erwin van Liever osteopathie zeker aanbevelen!”

 John van Hol. Hagestein, eigenaar van Unicum.

“Zodra ik een klacht heb met mijn lijf, maak ik een afspraak met Erwin. Die maak ik heel makkelijk online en kort voor de afspraak krijg ik een herinnering. Ook heel fijn.

Erwin kijkt en luistert grondig, gaat aandachtig aan het werk. En altijd komt er meer ruimte en minder pijn. Erwin stemt goed af, legt ook prettig uit wat hij doet als je daar naar vraagt.

Een aantal vrienden en kennissen laten zich door hem behandelen. Hij is een begrip voor ons. Wij gaan niet naar ‘een osteopaat’ maar naar Erwin, en dan weten we allemaal dat het vast weer goed komt.”

 Victorine Lutz. Zeist

”Erwin is een begrip voor ons.”

”Hij kijkt, voelt en onderzoekt je lichaam en geeftde juiste prikkels om een stap voorwaarts te zetten in het herstel.”

De behandelingen van Erwin zijn altijd vol zorg en persoonlijke aandacht. Hij kijkt, voelt en onderzoekt je lichaam en geeftde juiste prikkels om een stap voorwaarts te zetten in het herstel. Dat doet ie niet alleen fysiek, maar hij kijkt ook naar het totaalplaatje van leefstijl. De gesprekken op dat gebied zijn liefdevol, maar duidelijk. Daarnaast laat hij de verantwoordelijkheid bij jou als klant. Dat is erg fijn.”

 Jan Hoetmer. Amsterdam, basisschooldocent

“Sinds enige tijd ben ik bij Erwin onder behandeling vanwege mijn slechte houding(last van schouders en rug) en het daarbij last hebben van maagzuur.

Ik doe veel zittend werk, en niet altijd even ergonomisch. Door de verkeerde houding die ik aan houdt zit ik vaak naar voren en veroorzaakt dit een druk op mijn middenrif. Met als gevolg dat ik  last heb van maagzuur in het gebied van middenrif en slokdarm.

Door de juiste behandeling van Erwin en het daarnaast het trainen mijn van rug zijn de klachten afgenomen.”

 Peter van Oostrum. Utrecht, directievoerder.

”Door de juiste behandeling van Erwin en het daarnaast het trainen mijn van rug zijn de klachten afgenomen.”

Miranda

“Afgelopen winter en voorjaar was ik in training voor de marathon van Rotterdam. Twee weken voor de marathon kon ik tijdens een training ineens niet meer verder lopen vanwege acute pijn in mijn hamstring. Aangezien ik zelf al het vermoeden had dat de pijn niet door de hamstring werd veroorzaakt, heb ik een afspraak gemaakt met Erwin. Hij heeft direct tijd voor mij vrijgemaakt en een behandeling gestart. Het issue kwam inderdaad niet vanuit de hamstring, maar vanuit mijn rug.

Na een aantal behandelingen in korte tijd, wat oefeningen voor thuis en rust, heb ik niet alleen de marathon uitgelopen, maar ook nog eens met een mooie pr.
Met dank aan Erwin!”

”Hij heeft direct tijd voor mij vrijgemaakt en een behandeling gestart.”

”Ik raad iedereen die chronische blessure heeft aan om bij Erwin langs te gaan’.”

Koen Zwijnenburg

“Twee jaar geleden, toen ik voor de 3e keer kort achter elkaar alweer geblesseerd raakte aan mijn hamstring wist ik dat het roer om moest. Elke keer 6 weken rust om dan weer 2 weken te voetballen was erg frustrerend. Ik was al zo vaak bij een fysio geweest, maar telkens kwamen de blessures terug. Ik wist daarom dat het probleem dieper lag. Ik kreeg toen de tip om bij Erwin langs te gaan om de achterliggende problemen aan te pakken. De afgelopen 2 jaar heeft Erwin mij regelmatig behandeld. Eerst om de blessure op te lossen en daarna om de problemen te voorkomen. Inmiddels kan ik alweer bijna een jaar (bijna) pijnvij voetballen. Ik raad iedereen die chronische blessure heeft aan om bij Erwin langs te gaan, als je zijn tips opvolgt dan weet ik zeker dat je weer van je blessure af komt.”

Monique D.

“In 2013 kreeg ik pijnklachten in mijn linkerpols. Tijdens het uitvoeren van een massage schoot mijn pols op slot en kreeg ik enorme pijnscheut. Omdat de pijn na verloop van enkele weken niet overging, ben ik naar de huisarts gegaan. Tot eind 2015 heb ik verschillende artsen, therapeuten en specialisten bezocht die allemaal hun best deden om het op te lossen, maar die eigenlijk niet wisten wat het was en wat ze ermee aan moesten. Zat van alle afspraken met artsen, fysiotherapeuten en specialisten was ik van plan er mee te leren leven toen ik via via de naam van Erwin doorkreeg. Met weinig verwachtingen en het idee “baat het niet dan schaadt het niet” heb ik een afspraak gemaakt. Erwin was heel duidelijk en gaf van het begin af aan dat hij niet kon garanderen dat mijn klachten helemaal zouden verdwijnen, maar dat hij de verwachting had dat de klachten substantieel zouden kunnen verminderen. Inmiddels ben ik een half jaar verder en zijn mijn polsklachten inderdaad duidelijk minder. Ik heb zeer regelmatig pijnvrije dagen en op de dagen dat ik wel pijn heb is dat een stuk minder erg dan voorheen en heel goed te verdragen. Ik kan weer fietsen wat een hele tijd erg pijnlijk is geweest en veel kleine handelingen gaan nu goed zonder pijn.
Als ik had geweten hoeveel resultaat er is te behalen met osteopathie, dan had ik het hele voortraject overgeslagen. Jammer dat er door huisartsen en specialisten zo weinig aandacht is voor deze vorm van behandeling.”

”Inmiddels ben ik een half jaar verder en zijn mijn polsklachten inderdaad duidelijk minder.”

”Ik ben heel erg blij met dit resultaat. Als ik dit eerder had geweten, dan had ik deze stap veel eerder genomen.”

Jacqueline V.

Een jaar geleden kwam ik bij ‘Liever Osteopathie’ terecht nadat huisarts en specialisten geen ander antwoord op mijn klachten (bacteriële gezichtsontstekingen (rosacea) en 5 slijmbeursontstekingen in 2 schoudergewrichten en 1 heupgewrichten) hadden anders dan: penicilline, ontstekingsremmers, pijnstillers of een operatie met geen garantie dat die de klachten in de gewrichten kon verhelpen. Een reumatologe gaf mij als handreiking de mogelijkheid om naar een osteopaat te gaan. Zo kwam ik na 3 jaar modderen zonder resultaat terecht bij Erwin Lieverst met als resultaat dat ik na een jaar klachtenvrij ben! Door een integrale aanpak: osteopathie behandeling én leefwijze aanpassen (dieet, sporten weer oppakken, slaapgewoonten, etc.). Daarbij is Erwin niet dogmatisch; gezocht is naar een balans die ook werkelijk in mijn drukke leven van werk, gezin en studie is vol te houden. Ik zit nu heel goed in mijn energie en ben klachtenvrij; zónder medicijnen en operatie!  Ik ben heel erg blij met dit resultaat. Als ik dit eerder had geweten, dan had ik deze stap veel eerder genomen.

Frank H.

“In de aanloop naar mijn eerste ironman had ik het vermoeden dat er meer winst te behalen was dan ik al nastreefde middels training en oefening. In twee sessies bij Erwin heb ik a) ontspannen kennis gemaakt met osteopathie, b) op een bredere manier naar mijn fitheid leren kijken en c) met acute resultaten direct ervaren hoeveel impact het kan hebben. Ik voelde het direct en heb er in mijn aanloop en wedstrijd veel profijt van gehad!”

‘In twee sessies bij Erwin heb ik direct ervaren hoeveel impact het kan hebben.”

”In vergelijking met maanden geleden is mijn kwaliteit van leven erg toegenomen.”

Saskia Destombes

“Mijn passie volgen, namelijk heerlijke dagwandelingen maken in de mooie natuur ver weg van alle drukte, werd door steeds terugkerende pijn in mijn linkerbeen/voet/heup steeds lastiger.
Na steeds vaker terugkerende slapeloze nachten, waarin de pijn dan weer kwam en dan weer wegebde, heb ik een afspraak gemaakt met mijn huisarts. Deze verwees me naar fysiotherapie. Dit heb ik een paar maanden intensief gehad. Uiteindelijk is de pijn vrij snel weer teruggekeerd en bleek, hoe goed de fysiotherapeut ook zijn best heeft gedaan, de hele behandeling cyclus mij niet echt verder geholpen te hebben. De slapeloze nachten volgden elkaar wederom op.Via een vriendin werd ik geattendeerd op de osteopathiepraktijk van Erwin.
Ik kon vrij snel bij Erwin voor een intake en een eerste behandeling terecht.Al gauw na een aantal behandelingen osteopathie alhier merkte ik een enorme verbetering. Geen slapeloze nachten meer en het lopen ging weer steeds pijnlozer.
In overleg toch voor alle zekerheid foto’s laten maken in het ziekenhuis en een afspraak gemaakt met een orthopeed om de uitslag van de foto’s door te spreken. Ondanks dat het al veel beter ging. Helaas…Ik kreeg te horen dat ik artrose heb en dat het zinvol zou zijn om me te laten opereren. Een nieuwe heup!!
Dan zou ik na de operatie mijn lange wandelingen weer pijnloos kunnen voortzetten.
Ik kon direct een afspraak voor de operatie maken.
Omdat de behandeling bij Erwin erg goed werkt, stel ik de operatie zeker nog een hele tijd uit. Ik kan weer pijnloos einden wandelen in de natuur. In vergelijking met maanden geleden is mijn kwaliteit van leven erg toegenomen.
Erwin kan de artrose niet wegnemen, maar hij behandelt o.a. de spieren rondom mijn heup (en nog veel meer), waardoor de noodzaak voor een operatie voor mij zeker nog niet opportuun is.
Ik ben erg blij dat ik de stap naar de praktijk van Erwin gemaakt heb.
Uiteindelijk zal ik een operatie moeten ondergaan…maar zover is het nu nog niet dankzij de behandeling osteopathie.”

Peter

“Ongeveer een half jaar geleden kreeg na verloop van tijd drukkende pijn in m’n tanden/ kiezen aan de rechterkant. Ik was voorheen bij Erwin als fysiotherapeut in behandeling voor rugklachten en legde hem al pratend dit voorval voor. In mijn verleden heb ik namelijk meerdere breuken/ kneuzingen aan mijn kaak en jukbeenderen opgelopen.
Erwin gaf aan dat het misschien wel daarmee te maken kon hebben en dat de spieren/ weefsels in de loop van de tijd verstijfd zijn geraakt. Een oplossing zou kunnen zijn: behandelen via osteopathie.
Erwin heeft er voor gezorgd dat het gebied rondom mijn gewrichten versoepeld is door zijn behandeling en heb sinds enkele weken nergens last meer van.
In het begin wat ik wat sceptisch, maar ik gaf hem het voordeel van de twijfel en uiteindelijk heeft hij er voor gezorgd dat de klachten verdwenen.
Tijdens de behandelingen heeft hij goede uitleg gegeven over het gebied rondom de kaak hoe dat in elkaar zit en ook duidelijk aangeven wat de behandeling inhield.
Ik ben blij dat ik bij Erwin onder behandeling ben geweest en zal in het vervolg bij klachten waarvan ik denk dat hij die kan behandelen zeker weer naar hem toe gaan.”

”Ik ben blij dat ik bij Erwin onder behandeling ben geweest.”

”Doordat Erwin duidelijk kiest voor een holistische benadering van lichaam en geest en een lichaam niet louter mechanisch ziet, ben ik zelf een goed eind op weg geholpen en al een tijdje bevrijd van mijn klachten!

Saskia

“Ik liep al een behoorlijke tijd met rugklachten rond toen ik bij Erwin terechtkwam.
Erwin bleek een zeer kundig fysiotherapeut die verder bleek te kijken dan mijn rug en mijn knieblessure. Omdat ik naast (sport)blessures ook last had van darmklachten en regelmatige blaasontsteking kwam ik bij Erwin terecht. Mijn klachten konden weleens met elkaar verband houden en mijn rug herstelde niet van gerichte oefeningen, rust met sporten en fysiotherapie alleen. Aanvankelijk was ik sceptisch ten aanzien van osteopathie, maar na 1 behandeling merkte ik tot mijn verbazing al verschil. Vooral mijn buik werd rustiger, en daarmee namen mijn rugklachten ook af.

Ik heb het als zeer prettig ervaren dat Erwin mijn actieve levensstijl en mijn liefde voor sport altijd als uitgangspunt heeft genomen, en samen met mij heeft gekeken hoe ik een balans kan vinden tussen activiteit, ontspanning en rust. Daarnaast hebben zijn vrijblijvende tips over voeding en leefstijl, en zijn aanbeveling voor sportzooltjes mij geholpen om met kleine aanpassingen veel beter in mijn vel te zitten.

Doordat Erwin duidelijk kiest voor een holistische benadering van lichaam en geest en een lichaam niet louter mechanisch ziet, ben ik zelf een goed eind op weg geholpen en al een tijdje bevrijd van mijn klachten!”

Linda

“Migraine was voor mij een wekelijks probleem. Naast de hoofdpijn, misselijkheid, braken en concentratieproblemen, beïnvloedt het je leven en vitaliteit. Eerst begon ik met gewone pijnstillers zoals paracetamol. Dat werkte niet. Ook de aanbevolen migrainetabletten zoals Excedrin helpen niet. Doordat de aanvallen steeds frequenter voorkwamen wilde ik toch wel een oplossing. Een bezoek aan de huisarts was een eerste stap. Daar kreeg ik een zogenaamd triptaan voorgeschreven. Het medicijn werkte voor de hoofdpijn, maar daarnaast kreeg ik heel veel last van bijwerkingen. Waaronder: hoofdpijn! Wat inhield dat in plaats van één keer per week ik nu 3 keer per week migraine had.
Via kennissen kwam ik op de website voor osteopathie terecht. Daar stond in dat met migraine goede resultaten konden worden behaald. Na de eerste afspraak heb ik geen migraine meer gehad. Er werd geadviseerd minder koffie te drinken, verder heb ik in mijn leefpatroon geen wijzigingen doorgevoerd. In totaal ben ik 4x naar de praktijk geweest. Voor mij is osteopathie een wonder op aarde. Had ik dit maar jaren eerder geweten!”

”Voor mij is osteopathie een wonder op aarde. Had ik dit maar jaren eerder geweten!”

”Ik kan alleen maar positief zijn over de behandeling.”

Maike Meeuwisse

“Onze zoon Bas had twee winters achter elkaar heel veel last van spugen. Het begon toen hij negen maanden was, hij spuugde zichzelf met regelmaat tot uitdroging, moest dan worden opgenomen en met ORS via de sonde weer worden opgelapt. In de lente, Bas was toen net 1, leek het over. Geen oorzaak gevonden. In oktober begon het opnieuw, dezelfde klachten en weer geen oorzaak te vinden. Bas, nu 1 jaar en 9 maanden, is door de hele medische molen geweest zonder resultaat. Vanaf december werd hij bijgevoed met sondevoeding. Wij begonnen licht wanhopig te worden, geen oorzaak te vinden en niets hielp.
Eind januari zijn we op advies van een vriendin bij Erwin langs gegaan. Ik wist niets van osteopathie. Erwin heeft ons lange verhaal geduldig aangehoord en wilde wel proberen of hij wat voor Bas kon doen. De eerste behandeling ging heel goed, Erwin straalt rust uit, dat voelde Bas en hij liet alles gebeuren. Het deed geen pijn. Bas ging ontspannen mee naar huis. De dag na de behandeling werd Bas heel ziek, spugen, koorts, heel veel huilen. Dat duurde twee dagen, twee dagen waarin ik me afvroeg of dit nu wel verstandig was geweest, toen was het over. Erwin heeft Bas twee weken later nog eens behandeld, toen leek de spanning op de zenuwen die maag en slokdarm aansturen al veel minder.
Het is niet zo dat Bas nooit meer spuugt, het blijft zijn zwakke plek. Maar waar er eerst zes of zeven dagen in de week gespuugd werd, vaak meerdere keren per dag, is het nu eens in de drie of vier weken een eenmalige spuugsessie. Waarvan hij dan ook binnen een paar uur weer goed hersteld. We zijn sinds februari niet meer met hem in het ziekenhuis geweest. Begin maart hebben we de sonde eruit gehaald, Bas eet weer zelfstandig en komt grammetje voor grammetje aan.
Erwin heeft geduld, legt uit wat hij doet en denkt mee over het complete traject. Wel of geen ziekenhuisonderzoeken meer doen? Dingen aanpassen in de voeding? De rust die hij op Bas kon overbrengen vond ik fantastisch, dat was niet eenvoudig bij een mannetje wat al zoveel ziekenhuisgedoe achter de rug had. Wat ik ook erg prettig vond was de nuchtere duidelijkheid, er is niks zweverigs aan osteopathie. Erwin vertelt tijdens de behandeling wat hij doet, wat hij voelt en waar dat vandaan zou kunnen komen. Hij is ook duidelijk in wat hij niet kan, als er na drie behandelingen niks zou veranderen, is osteopathie niet de methode voor Bas.

Ik kan alleen maar positief zijn over de behandeling. Het is jammer dat er vanuit de reguliere geneeskunde niet nauwer wordt samengewerkt met osteopaten. Natuurlijk moet er medisch eerst het een en ander duidelijk worden vastgesteld. Maar op het punt dat je vastloopt in het ziekenhuis, zou er best mogen worden doorverwezen.”

Afspraak maken of meer informatie? Maak Online Een Afspraak