Wat kun je verwachten?

Om een afspraak te maken heb je geen verwijzing nodig van de huisarts.

Het eerste consult zal bestaan uit een vraaggesprek, een onderzoek en het bespreken van een behandelplan. Meestal wordt er al een start van de behandeling gemaakt.

Vraaggesprek

Osteopathisch onderzoek begint met een vraaggesprek. Van tevoren heb je al een digitaal intakeformulier toegestuurd gekregen. Niet alleen je klachten worden doorgesproken, er kunnen ook vragen worden gesteld over jouw algemene gezondheid: hart en bloedvaten, luchtwegen, eventuele behandelingen uit het verleden, medicijngebruik, overig onderzoek, etc.

Veiligheidsonderzoek

Vervolgens doe ik een veiligheidsonderzoek om te kijken of je bij mij aan het goede adres bent of dat er eerst nader onderzoek moet worden gedaan door bijvoorbeeld een arts. Ik weet ook wanneer ik jou niet kan helpen.

Onderzoek

Indien geen contra-indicaties worden gevonden, continueer ik het osteopathisch onderzoek. Daarbij wordt het hele lichaam onderzocht op beweeglijkheid. Het gaat dan om vastzittende gewrichten en spieren, een gespannen middenrif of bindweefsel rondom de organen.

Zowel het onderzoek als de behandeling voer ik met mijn handen uit. Deze zijn zo geoefend dat ik, naast de beweeglijkheid van alle grote en kleine gewrichten, ook de positie, vorm en beweging van de organen kan voelen.

Diagnose

Uit het intakegesprek en het lichamelijk onderzoek volgt de (osteopathische) diagnose. Hierin worden één of meerdere bewegingsbeperkingen aangegeven die, eenmaal losgemaakt, de oplossing zouden kunnen zijn voor jouw klachten. Het behandelplan wordt individueel vastgesteld en met jou besproken. Wanneer overleg met jouw (huis)arts nodig is, wordt dit met jou besproken.

Behandeling

Net zoals het onderzoek wordt de behandeling uitsluitend met de handen uitgevoerd om via directe mobilisaties (manipulaties) of indirecte technieken (zeer lichte mobilisaties) de beweeglijkheid van alle weefsels, gewrichten of organen te herstellen.

De osteopathische behandeling bestaat uit het opheffen van bewegingsbeperkingen om te komen tot een optimaal functioneren van het lichaam. Ik geef het lichaam de ruimte om zichzelf te herstellen. De behandeling is afgestemd op de patiënt en de techniekkeuze waarborgt een veilige en doeltreffende behandeling.

De periode tussen de behandelingen kan variëren van 2 tot 8 weken. Een behandeling duurt drie kwartier. Na drie tot vijf behandelingen zal duidelijk zijn of de therapie het gewenste effect heeft.

Samenwerkingen

Disciplines waar ik regelmatig,met plezier en succes mee samenwerk zijn o.a.;

Yoga

Ik streef ernaar als u bij mij onder behandeling komt dat u zelf controle krijgt over uw gezondheid en niet afhankelijk worden van therapie. Yoga kan een hele mooie manier zijn om gezond en vitaal te blijven. Daarom raad ik dit regelmatig aan. De online cursussen zijn perfect om zelf aan de slag te gaan wanneer het jou uitkomt.

Wim Hof Methode

Koudetraining, ademhaling, mindset en Yoga. Deze methode gaat over efficiëntere doorbloeding krijgen, zuurstoftransport naar de weefsels en een sterker immuunsysteem. Precies dezelfde doelen die ik heb met de osteopathie. Daarom sluit dit perfect aan bij mijn behandelmethoden.

Ik heb deze methode als meest effectieve manier ervaren om weer in contact te komen met de oerkracht in je.

Via Kasper van der Meulen van Mindlift.com ben ik in aanraking gekomen met de Wim Hof Methode en ben de afgelopen jaren met hem 2 x naar Polen geweest en naar Noorwegen om me hierin verder te verdiepen en de methode me eigen te maken.

Geïnteresseerd om hiermee aan de slag te gaan? Ik raad aan om een dagworkshop te volgen. Dit kan bij Joris Stolker.

Als je zelfstandig aan de slag wil gaan dan kan ik je het online platform van de Wim Hof Methode Fundamentals aanraden. Ik heb deze zelf ook aangeschaft en maak er meerder keren per week gebruik van.

Natural movement

Net als de Wim Hof Methode en de osteopathie gaat ook natural movement over het weer in contact komen met onze oorspronkelijke kracht en flexibiliteit.  Het is een trainingsmethode die zich richt op het trainen van onze natuurlijke bewegingsvormen. Je leert je lijf weer gebruiken waarvoor het bedoeld is door hele fijne en leuke oefeningen zoals koprollen, handstand, ed.

Blootvoets lopen/ barefootschoenen. Ik loop de laatste jaren het liefst op blote voeten of op barefootschoenen. Mijn voeten zijn duidelijk sterker geworden, heb meer controle en beter gevoel.

Door blootvoets te lopen beweeg je op de meest natuurlijke oorspronkelijke manier zoals het bedoeld is om ons voort te bewegen. We gebruiken onze voetspiertjes het best, maken het meest efficiënt gebruik van ons natuurlijke dempingssysteem en trainen onze proprioceptie(lichaamsgevoel in de ruimte).

De beste winkel van Nederland die zich hierin gespecialiseerd heeft is ‘barefoot and more’ in Arnhem.

In sommige gevallen is het toch aan te raden om ondersteuning te geven aan de voeten. In dat geval verwijs ik vaak door naar:

Nicole Smets in Wijk bij Duurstede of Paul de Kort in Utrecht.

Ervaar hoe het is om weer te (over)leven in onze oorspronkelijke leefomgeving; het bos.  Bosbeweging; de school voor overleven met de natuur.www.bosbeweging.nl

Producten

Blackroll

Oefenmaterialen, foamrollers | recyclebaar hoogwaardig materiaal - Blackroll 

Mijn behandelingen zijn gericht op het creëren van meer bewegingsvrijheid van weefsels in ons lichaam. De blackroll is een mooi hulpmiddel om dit effect te ondersteunen.

De Zweedse spijkermat | Dé natuurlijke pijnverlichter, ontspanner en slaapmiddel-in-één

De groene Zweedse Spijkermat is een flexibele mat van recyclebare TPE kunststof (100% vrij van Latex en PVC) die je kan helpen bij pijn, die je diep laat ontspannen en lekker laat slapen. Het stimuleert de aanmaak van lichaamseigen geluks- en tevredenheidshormonen Endorfine en Oxiticine. Ik gebruik deze mat al een paar jaar en bied deze graag aan in mijn praktijk omdat het een mooie ondersteuning is van mijn behandelingen. Het is mogelijk om proef te liggen.

http://www.spijkermat.com/

Mindlift (boek)

Kasper van der Meulen - Mindliftlearning

Als osteopaat spoor ik het lichaam aan om op eigen kracht te herstellen. Een gebalanceerde leefstijl speelt hier een grote rol in, maar dit blijkt niet altijd zo eenvoudig. Het boek MindLift beschrijft helder en simpel welke middelen, methodes en mindset je nodig hebt om bepaalde doelen te bereiken: precies wat nodig is om de stap te maken naar een betere leefstijl en dus een betere genezing. Het is bijzonder waardevol om te ervaren waar ons lichaam werkelijk toe in staat is. In mijn praktijk bied ik het boek MindLift aan als toevoeging op de behandeling, zodat mijn patiënten zelf kunnen leren hun leefstijl te beïnvloeden en tot een meer optimale genezing en gezondheid te komen. mindlift.com

Squatty Potty

De Squatty Potty is een verhoging die je bij de wc kunt zetten, zodat je een natuurlijker houding hebt. Het geeft meer ruimte in je darmen waardoor je makkelijker je behoefte kunt doen. www.squattypotty.nl

Aquatru waterfilter

Sinds enige tijd heb ik zowel op de praktijk als thuis de Aquatru waterfilter staan omdat gefilterd water beter is voor je gezondheid. En bovendien lekkerder.

De Aquatru is een waterfilterapparaat en is via mij met korting te verkrijgen. https://aquatruwater.nl/

Sharp Sharp food | glutenvrij, lactosevrij, suikervrij & vegan

Gemaakt van biologische & (sociaal) duurzame ingrediënten. Ik bied de sharp sharp taartjes aan in mijn praktijk omdat er naar mijn idee geen beter voorbeeld is van enorm lekkere verantwoorde voeding. Veel mensen denken dat ze niet meer lekker kunnen eten of kunnen genieten van het leven als ze gezond moeten gaan leven. Niets is minder waar. Ik spreek uit ervaring.

https://sharpsharp.nl/

Afspraak maken of meer informatie? Maak Online Een Afspraak