Luister naar het gefluister van je lichaam, dan hoeft het niet te schreeuwen’.

Osteopathie richt zich op vitaliteit, op gezondheid.

 

Ik zet mensen in hun kracht om te kunnen herstellen. Ik ondersteun het vermogen van het lichaam om te kunnen genezen door te zorgen dat alle weefsels (organen, spieren, zenuwen, bloedvaten) goed kunnen functioneren. Wat hiervoor nodig is, is dat weefsels in ons lichaam goed bewegen en daarmee goed doorbloed zijn.  Ik weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier deze elkaar kunnen beïnvloeden.

Daardoor kan ik de mogelijke oorzaak van een klacht vinden, waar andere behandelaars die mogelijk niet vonden. Soms in een ander deel van het lichaam dan waar de klacht optreedt.

Hoe kunnen weefsels in het lichaam bewegen als alles ‘aan elkaar vast zit’ in de beperkte ruimte van het menselijke lichaam? Ons lichaam is inderdaad een systeem van organen, spieren en weefsels die nauw met elkaar in verbinding staan.
Een goede verhouding van het ene ‘onderdeel’ van het lichaam met het andere, zorgt dat ons lichaam goed functioneert. Als hier een disbalans in is, kunnen er klachten ontstaan.

De handen zijn de enige instrumenten waarmee wordt gewerkt.

Met deze handen worden bewegingsbeperkingen, zogenaamde blokkades opgespoord en beweeglijker gemaakt. Ik zal weefsels die niet vrij kunnen bewegen door middel van zachte handgrepen onderzoeken en behandelen. Deze bewegingsverliezen kunnen in een ander deel van het lichaam zijn dan waar de klacht optreedt. Daarom onderzoek en behandel ik altijd het hele lichaam. Het doel van de behandeling is dat structuren weer goed ten opzichte van elkaar gaan bewegen.

In de behandeling ga ik uit van een ‘brede benadering’

Jouw klachten worden in een breed kader geanalyseerd en behandeld. Het lichaam is een geheel van elkaar beïnvloedende onderdelen.
Jouw leefstijl (zoals voedingsgewoonte, slaapritme, stressmanagement) bepaalt tevens de gezondheid van de ‘onderdelen’ van jouw lichaam en beïnvloedt daardoor ook jouw beweeglijkheid. Door de benadering kan ik alle mogelijke oorzaken van de klacht in kaart kan brengen en een behandeling toepassen die zo compleet mogelijk is. 

 

Osteopathie en Wetenschap

Wil je weten in hoeverre osteopathie wetenschappelijk onderbouwd is? 
Klik dan op de volgende link: http://swoo.nl/nl/literatuur/

Een van de doelen voor mij is jou bewust te leren luisteren naar je lichaam, zodat je kunt voorkomen dat je ernstigere klachten en/of ziekte krijgt. Als je leert luisteren naar de eerste signalen dan kun je het voor zijn dat het gaat schreewen. Dan is het te eigenlijk al te laat.

De eerste insteek van een behandeling is op het fysieke vlak (de anatomie), maar werkt door op het mentale, emotionele en energetische vlak.